Биков: Ако няма нищо нередно с Георги Стоилов, защо БСП връщат дарението на брат му

Политика

18-10-2017, 11:56

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Т. Биков: ГЕРБ има механизми за самопочистване

Ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да бъдат връщани

„Ние нямахме намерение да се занимаваме с тази тема, но след като колегите от БСП държат да се занимаваме, имаме няколко въпроса към тях и държим да ни отговорят конкретно, а не през някакви хвърляния на димки. Първо – те твърдят, че техният депутат Стоилов не е имал бизнес отношения с брат си. Ние питаме – вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на брат си“, заяви пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, който коментира позицията на „БСП за България” относно депутата Георги Стоилов.

„Те твърдят, че той не е фактор в БСП. В този смисъл трябва да отговорят на въпроса защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие” в Русе? Това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци”, подчерта Биков. „Трето – искаме да знаем дали е вярно, че през 2016 година е взривен автомобил „Лексус”, собственост на брата на депутата Стоилов, който обаче е бил управляван от г-н Стоилов“, посочи депутатът от ГЕРБ.

„На четвърто място – след като считат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му?“, попита Тома Биков. Според него, ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да бъдат връщани.