Европейския ден за борба с трафика на хора отбелязаха в СУ “Васил Левски”

Мисия

18-10-2017, 18:52

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ в област Добрич с кампания за европейския ден за борба срещу трафика на хора

Повече от 100 ученици получиха от подготвените материали, брошури, картички и балони

 

 

В Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, стартира поредната информационна кампания за превенция на трафика на хора, организирана от Сдружение БРТИМ. Това е петата подобна кампания по темата, насочена към ученици и към живеещите в общностите в кв. „Дружба“, Русе и населените места на общините Иваново и Борово. Кампанията е озаглавена "Отвори очи... Подай ръка" и се провежда с помощта на младежи – доброволци и на екипа на БРТИМ.

 

Откриващото събитие, състояло се днес в двора на най-голямото русенско училище - СУ „Васил Левски“, отново предизвика голям интерес и внимание. Повече от 100 ученици получиха от подготвените материали, брошури, картички и балони. На учениците беше предоставена възможност да споделят мнението по темата за трафика на хора в специално подготвена кутия. Доброволците на Сдружение БРТИМ на достъпен език разясняваха на връстниците си какво е престъплението „трафик на хора“ и как могат да предпазят себе си и близките си. Любопитен факт е, че част от материалите, които използва кампанията са изработени по идея и дизайн на доброволците.

 

Кампанията „Отвори очи... Подай ръка“ е част от дейностите, които Сдружение БРТИМ изпълнява в проекта на Община Русе по Програма ЗОВ. Дейностите по кампанията ще продължат до декември 2017.