Хранителни продукти за младежи с увреждания дарява Жени ГЕРБ – Добрич

Дарението ще бъде предоставено през следващите дни в присъствието на народния представител и областен координатор на Жени ГЕРБ Даниела Димитрова

По повод националния ден на благотворителността – 19 октомври, Жени ГЕРБ в Добрич организира дарителска акция за набиране на хранителни продукти. Дамската структура събра пакетирани храни от първа необходимост като брашно, ориз, захар, фасул, леща, както и олио, макаронени изделия, сухи пасти, консерви. 

Дарението ще бъде предоставено на Преходното жилище в града. Там в момента са настанени шестима младежи на възраст над 18 години. Те са израснали в институции и всички са с увреждания. Преходното жилище им дава възможност да водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти, с цел подготовка за извеждането им от специализирана институция и социалното им включване.

Дарението ще бъде предоставено през следващите дни в присъствието на народния представител и областен координатор на Жени ГЕРБ Даниела Димитрова.

За първи път националният ден на благотворителността – 19 октомври, се отбелязва през 2002 година по инициатива на фондация "Щедро сърце". Датата отбелязва значението на благотворителността в борбата с бедността – една социална епидемия, която дори и днес, в 21 век, продължава да разяжда всички държави по света, без значение какво е цялостното им икономическо и културно положение.