Каракачанов: Исканата оставка на Валери Симеонов е кампания на БСП и ДПС

Това, което е установила прокуратурата, само потвърждава това, което ние сме говорили

„Исканата оставка на Валери Симеонов е пресилена политическа кампания от страна на БСП и ДПС.“ Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти.

„Известно е, че ДПС не могат да преживеят факта, че втори мандат вече не са във властта, не раздават порциите, не въртят обръчите и т.н. Те разбира се, търсят по всякакъв повод възможност да уязвят „Обединените патриоти“, включително с нещо, което за мен е недопустимо – да ходиш в чужбина и да пишеш доноси срещу собствената си държава и правителството си. Това за съжаление не е само техен патент. Всички го правиха, с изключение на ВМРО“, заяви Каракачанов.

Във връзка искането на главния прокурор за прекратяването на фондация, финансирала ДОСТ, Каракачанов коментира: „Това, което е установила прокуратурата, само потвърждава това, което ние сме говорили“.

Попитан дали това е основание ДОСТ да бъде заличена като политическа партия, Каракачанов посочи, че това може да го реши само съда. „По принцип законът забранява финансиране от чужди държави или въобще незаконното финансиране и е основание за заличаване, но това го решава Софийски градски съд“, каза вицепремиерът.