В ОУ „Иван Вазов“ започна проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“

Мисия

22-10-2017, 09:00

Снимка:

КСУДС, архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха модерен център за точни науки в добричко училище (видео)

Целта на проекта е да фокусира вниманието на подрастващите върху алтернативите при избор на професии и да ги мотивира за учене

В ОУ „Иван Вазов“ се проведе работна среща във връзка със старта на проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“ , който се реализира с финансовата подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фондация „Еконт“ по програма „Знание и растеж“.

 

Целта на проекта е да фокусира вниманието на подрастващите върху алтернативите при избор на професии и да ги мотивира за учене и добра реализация в живота чрез правилен избор на професия. Очакваните нагласи са учениците да придобият умения да идентифицират и развиват таланта си и да го акумулират в избора си на бъдеща професия, да разширят своя хоризонт и се подготвят за успешно преодоляване на предизвикателствата на света, който ги заобикаля. 

За създаването и функционирането на „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“ ще бъдат избрани осем паралелки от четвърти и седми клас от ОУ „Иван Вазов“ /общо 190 ученици/. Ще се формират осем „Звездни работилници за професии на бъдещето“. В работилниците учениците ще извършват проучвателна, изследователска и творческа дейност с цел откриване на професиите на бъдещето. Те ще имат възможност да се срещнат с мотивиращи лектори, работещи в различни сфери, и ще имат възможност отблизо да се запознаят със спецификата на  работа в различни фирми и институции.

 

Партньори по проекта са Община Русе, „Нетуоркс – България“ ЕООД, Русенски университет „Ангел Кънчев“, шивашка фирма „Лена Велур“, Футболен клуб „Дунав“, Областна дирекция на МВР- гр. Русе, „Строител“ ООД, фондация „ Бистра и Галина“.