Зам.-министър Ваня Колева и кметът Иван Тотев тренират с децата на Пловдив

Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева ще участва в “Спортно междучасие” заедно с учениците и преподавателите от СУ “Свети Седмочисленици” в Пловдив. Министерството на младежта и спорта подкрепя инициативата, с която децата на Пловдив казват “НЕ” на пасивния начин на живот. Ваня Колева ще присъства на заниманието на 24 октомври - Световният ден за борба със затлъстяването, въпреки ранния час. Тя ще пристигне в града под тепетата за началото на тренировката в 7.45 ч.
Преди работата си като експерт в министерството на младежта и спорта, зам.-министър Ваня Колева е била мениджър на столичния клуб по художествена гимнастика “Левски”. Тя е дипломиран магистър от треньорския факултет на НСА “Васил Левски” и бивша лекоатлетка. Продължава да спортува активно, въпреки натоварената си програма в министерсвтото. Oсвен като предстатвител на държавата Ваня Кoлева засвидетелства и личната си съпричастност към каузата.
Послание към децата в подкрепа на активния и здравословен начин на живот ще отправи и кметът на Пловдив Иван Тотев, който също ще участва в сутрешното занимание. С децата ще тренират още Георги Титюков - зам-кмет спорт и младежки дейности, под чието ръководство се осъществява програмата Пловдив за младите, директорът на Пловдивския културен институт Марияна Стракова, главният редактор на Дарик радио Пловдив Лалка Златанова и кметът на район “Тракия” Костадин Димитров, който е патрон на проекта. Всички те са активно спортуващи и участието им в тренировъчните занимания е част от примера, който ежедневно дават на децата и младите хора. 
Tренировката в Световния ден за борба със затлъстяването по график в “Спортно междучасие” ще се води от Таня Делчева инструктор на клуба по художествена гимнастика “Брилянт” и дългогодишните състезателки с редица престижни отличия, носителки на много купи и медали от държавни и международни състезания Виктория Атанасова и Мария Славова. В края на заниманието децата от СУ “Свети Седмочисленици” ще получат и първия комплект спортни пособия, предоставени от спортния партньор на проекта – магазин  DECATHLON в Пловдив.
 В “Спортно междучасие”, което се реализира от началото на учебната година по Програма “Пловдив за младите” всяка седмица участват над 3000 деца от 6 пловдивски училища.  Заниманията се водят от известни треньори,  настоящи спортисти и хореографи от 17 пловдивски клуба, които са провели над 60 тренировки до момента.  Активностите могат да бъдат следени всеки ден и в официалната страница на проекта във  facebook. Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и поне два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.