Борисов подписва Спогодба с Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози

Прилагането на документа ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони

Споразумение за изменение на Спогодбата между българското правителство и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари ще бъде подписано днес.

Министър-председателят Бойко Борисов заминава там на официално посещение, а това е първото посещение в страната на ръководител на българското правителство. В Сараево Борисов ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на Парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.
Документът, който ще бъде подписан, има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на автомобилния транспорт между двете страни. Прилагането на документа ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони, ще доведе до общото намаляване на експлоатационните разходи и възможности за коопериране между превозвачите на основата на търговски и пазарни споразумения и бизнес правила.
През първия ден от посещението в Сараево премиерът Бойко Борисов ще посети военната база „Бутмир“, където ще разговаря с командващия въоръжените сили на ЕС в Босна и Херцеговина генерал-майор Антон Валднер и с командира на Щаба на НАТО бригаден генерал Робърт Хюстън и ще се срещне с българския контингент, участващ в мисията EUFOR Althea.
В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Емил Караниколов.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия