ГЕРБ ще вземе политическо решение по законопроекта на ДПС за банковата несъстоятелност

Нека първо бъде представен законопроектът и тогава да можем да го коментираме, заяви Цветан Цветанов

ГЕРБ ще обсъди законопроекта на ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност и след това ще вземе политическо решение. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с внесения в парламента законопроект на ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност, провокирани от случая с КТБ.

Цветанов заяви, че в момента смята, че е несериозно да коментира в кулоарите нещо, което някой е направил като коментар и да дава някаква оценка. „Не съм запознат със законопроекта на ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност. Видях, че направиха трибуна колегите от ДПС. Докато не се запознаем със законопроекта, няма как да го коментираме“, каза Цветанов, цитиран от Фокус.

На въпрос дали има вторично разграбване на КТБ и дали има основание за действия в тази насока, той отговори, че компетентните органи трябва да се произнесат. „Това е прокуратурата и службите, които имат пряко отношение към сигурността на държавата. Нека да бъде представен законопроектът, да се запознаем, и тогава да можем да го коментираме. В момента каквото и да кажа, ще бъде несериозно, а също така може да бъде и изтълкувано в едната или в другата посока“, допълни Цветанов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"