Министър Кралев се срещна с медалистите от Европейското първенство по олимпийско таекуондо за кадети

Това е пореден голям успех за родното таекуондо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с двамата медалисти от Европейското първенство по таекуондо WT за кадети, което се проведе в Унгария. На срещата присъства и президентът на българската федерация и вицепрезидент на WT - Europe – Слави Бинев. С шампионска титла и бронзов медал се завърна националният ни отбор по таекуондо от Будапеща - Даниел Ладжев в кат. до 45 кг спечели златото, а Христо Богданов в кат. до 37 кг завърши трети. 
Това е пореден голям успех за родното таекуондо, след двата медала на Световното първенство за кадети в Египет през тази година и историческия първи медал за България от Световно първенство по олимпийско таекуондо за мъже, който Владимир Далаклиев спечели в края на юни. По време на Европейското първенство за кадети, България бе представена от 18 състезатели и четирима треньори. 
Красен Кралев и Слави Бинев обсъдиха изграждането на национална база за таекуондо в България като министърът похвали работата на Българската федерация. Таекуондото е един от най-бързо развиващите се спортове в страната. За 2018 г. таекуондо WT е на четвърто място от олимпийските спортове по спечелени медали от европейски и световни първенства в олимпийските дисциплини във всички възрастови групи с 5 медала и единственият олимпийски спорт, който има медалист от световно първенство при мъжете. На първо място по спечелени медали през тази година е боксът (17 медала), следван от борбата (16 медала) и вдигането на тежести (6 медала). 
От 7 до 9 декември София ще бъде домакин на Европейско първенство по таекуондо WT за мъже и жени в олимпийските категории и паратаекуондо.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен