Министър Московски: Нашата политика е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат

През последните години България се доказа, като надежден и желан партньор за редица световни компании, заяви той

Нашата политика е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат.  Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на представянето на новия хангар и офис сграда на Луфтханза Техник София. По думите му, с привличането на повече частни инвеститори ще се осигури необходимият финансов ресурс и експертни знания, за развитие не само на авиационния сектор, но и на икономиката на страната.

„През последните години България се доказа, като надежден и желан партньор за редица световни компании, от ранга на Луфтханза“, заяви министър Московски. Той поздрави ръководството на компанията за инвестицията в увеличаване на капацитета за обслужване на самолети и откриването на нови работни места. „Това е един съвременен високотехнологичен проект, благодарение на който много млади и квалифицирани хора ще продължат да работят и да се развиват в България”, допълни още Московски.

По време на събитието министър Ивайло Московски връчи и грамота на изпълнителния директор на компанията Даниел Хофман за принос в развитието на българската авиация, такава грамота ще бъде предадена и на първия изпълнителен директор Бернд Фрекман.

С новото съоръжение се добавят към съществуващите 5 линии за обслужване на самолети още 3, като броят на служителите ще надхвърли 1000. Разширението включва и шест етажна офис сграда. С това базата на Луфтханза Техник София се оформя като най-голямата в Европа.