В. Симеонов се срещна с представители на организации за хората с увреждания

Политика

31-10-2017, 18:23

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеонов: Здравният министър е жертва на активно медийно мероприятие

Хората с увреждания предложиха своето партньорство в дискутираните области

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов прие представители на 15 национално представителни организации на и за хората с увреждания. На срещата те изразиха своите предложения относно оценката на увреждания и работоспособността, предаде пресслужбата на Министерски съвет.

Вицепремиерът Симеонов потвърди, че към момента работата по реформата не е приключила и че се разработват концепции за медицинската експертиза и оценка на работоспособността. Той изрази солидарността си с хората с увреждания относно тежките процедури, през които те преминават, често свързани с дълго чакане и разтакаване из административни структуриq и категоричната си позиция, че тази практика трябва да бъде прекратена.

Хората с увреждания предложиха своето партньорство в дискутираните области, което вицепремиерът прие. Срещата завърши с консенсус, че диалогът трябва и ще продължи, за да се търсят най-добрите решения. Представителите на организациите благодариха на вицепремиера за разбирането и му подариха Библия.