Московски: Умора е най-вероятната причина за инцидента на АМ "Тракия"

Политика

01-11-2017, 11:24

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата работи по 3 версии за катастрофата на АМ "Тракия"

В хода на проверката стана ясно, че липсват данни за маршрута на превозното средство, защото тахошайбата е работела със стар лист на друг водач

До два дни ще приключи проверката на ДАИ, обяви транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от БНТ. По думите му фирмата е една от най-проверяваните с над 20 акта тази година.

Все още се изясняват причините, довели до катастрофата на пътническия автобус, който се обърна на автомагистрала "Тракия".

Ивайло Московски, министър на транспорта: Различен тип нарушения са, някои са свързани с тахографските шайби, някои са свързани с направленията, които имат по транспортен план да изпълняват, съответно не са изпълнявани коректно. И мисля, че глобите и актовете, които са съставени, са за около 10 000 лева. Специално водачът, който е бил в автобуса, е съвсем скоро назначен в компанията. По наши данни, на 20 септември е започнал работа, притежава необходимата квалификация. Нека да излезе и разследването, за да се прецени, ако нарушението попада в категория, която изисква отнемане на лиценз, бъдете сигурни, че ще бъде отнет.
Според МВР до инцидента най-вероятно се е стигнало заради умора на шофьора и загуба на управлението. Според собственика на фирмата курсът е бил изряден.

В хода на проверката вчера обаче стана ясно, че липсват данни за маршрута на превозното средство, защото тахошайбата е работела със стар лист на друг водач. Шофьорът на автобуса вече е освободен и е с повдигнато обвинение.
При инцидента пострадаха 20 души.