Д. Николова ще открие кръгла маса за приоритетите за Председателството на ЕС

Политика

03-11-2017, 06:00

Снимка:

Пресцентър МРРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-министър Деница Николова ще вземе участие във „Форум Градът“

Зам.-министър Деница Николова ще открие в Пловдив кръгла маса за приоритетите за Председателството на ЕС и промотиране на алтернативната градска мобилност

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие в Пловдив кръгла маса, на която ще представи приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Акцент в събитието ще бъде поставен върху промотирането на алтернативната градска мобилност.
Кръглата маса ще се състои на 03 ноември, от 10.00 ч., в сградата на Младежки център – Пловдив (на Гребната база). Участие в нея се предвижда да вземат кметът на гр. Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-областният управител Димитър Керин.
Инициативата се осъществява в изпълнение на основния приоритет на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз - „Насърчаване на ефективното партньорство – заедно можем повече в ЕС“. Целта й е да постави в центъра на общественото обсъждане темата за градската мобилност, която е интегрална част от европейския въпрос за развитието на интелигентни градове и е пряко свързана с повишаването на качеството на живот, включването на градовете, здравето на гражданите и опазването на околната среда.
След края на кръглата маса, на Гребната база, ще стартира промо велообиколка с много награди.