Е. Захариева: Турция се извини за случая с бития българин на „Лесово”

Политика

03-11-2017, 09:32

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Радев е взел главата на Николай Петров! Вижте истината за скандала

Има записи на камери, българската прокуратура разследва случая

Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай на бит български турист от турски гранични полицаи. Това обяви в ефира на БиТВ външният министър Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече разследване.

„Гранична полиция” веднага е сигнализирала колегите си в Турция. Получили са извинение и уверение, че казусът ще се разгледа внимателно, и ако се потвърди, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан”, обясни министърът.

„Надявам се да предприемат мерки срещу служителя, който е извършил това”, посочи Захариева. "В момента българската прокуратура също разследва случая", допълни тя.   

Вицепремиерът и външен министър посочи, че съжалява за оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

„Проф. Петров буквално ни каза: Не съм градил име 60 г., за да бъде омаскарено. Постът не ми е самоцел, важно е да се запази и репутацията на кабинета. Фактите са факти, имало е разследване на органите, не е установено извършване на престъпление”, заяви Захариева.

Според нея не може да се твърди, че проф. Петров е прикривал нещо. Тя не можа да каже кои са спряганите имена за нов здравен министър, а по думите й решението ще бъде на премиера.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен