Цв. Цветанов: В Бюджет 2018 има допълнителни 90 млн. лв. за учителските заплати

Образованието е приоритет номер едно на правителството на Бойко Борисов

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов участва в общата среща на МГЕРБ-София и МГЕРБ-Варна. Събитието се проведе в централата на партията в София и на него присъстваха още председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията Цветомир Паунов.

„Образованието е приоритет номер едно на правителството на Бойко Борисов. Това ясно личи от държавния бюджет, в който са заложени допълнителни 90 млн. лв. за увеличение на учителските заплати“, посочи Цветан Цветанов и уточни, че с тази мярка държавата цели да направи учителската професия отново привлекателна за младите хора.

„Самият факт, че Георг Георгиев е зам.-външен министър, а Андрей Новаков е най-младият евродепутат е доказателство, че ГЕРБ предоставя възможности на млади хора с умения и качества да се развиват“, категоричен бе Цветанов. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков разказа за политическия дневен ред в Европейския парламент и участието му в преговорите за бюджета на Европейския съюз за следващата Многогодишна финансова рамка.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, който миналия месец бе избран от Министерския съвет за национален координатор за борбата с антисемитизма, разказа за предстоящите инициативи и обучения в календара на МГЕРБ в цялата страна за следващата година.

На свой ред областният координатор на МГЕРБ-София Ивайло Петков призова младежите да са все така активни и подчерта ролята им в разясняването и популяризирането на политиките на ГЕРБ. „Не спирайте да ни давате обратна връзка, за да можем да отнасяме проблемите ви до политиците“, призова младите хора Ивайло Петков. Днес младежите от Варна ще посетят Министерството на външните работи и Народното събрание, където ще се запознаят с работата на двете институции.