Е. Крусев: Имаме амбициозна програма за инфраструкурата на София през 2018 г.

Мисия София

03-11-2017, 10:15

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евгени Крусев: До края на ноември ще въведем "спокойна зона" в София

Проектът за най-старата трамвайна линия в столицата по бул. „Цар Борис III“, е готов и одобрен

Амбициозна е програмата за ремонтите по инфраструктурата на София за 2018 г. Това каза за Агенция "Фокус" зам.-кметът на Столична община в сектор „Транспорт“ Евгени Крусев.

„Предвидени са основните работи по подновяването на трамвайни трасета. Имам предвид трасето на трамвайна линия номер 5, което е по бул. „Цар Борис III“, бул. „Македония“, ул. „Алабин“ – там ще се ремонтира цялостно трасето на трамвая. Ул. „Каменоделска“ е заложена за ремонт. Предвиждаме да започнем работата по ул. „Граф Игнатиев“, по тунела на НДК и тече трескава подготовка да се избере окончателно варианта, който да бъде приложен. Залагаме и много други вътрешно-квартални и по-малки улици, така че действително да можем да постигнем цялостен ефект. Имам предвид и вече обновените градски булеварди, насочвайки усилия към по-малките, но не с по-малка значимост квартални улици“, обясни той.

Евгени Крусев поясни, че проектът за най-старата трамвайна линия в столицата по бул. „Цар Борис III“, е готов и одобрен, като към момента тече обществена процедура за избор на изпълнител. "Работи се в посока догодина да започнат строителните работи, които ще бъдат разделни на етапи, предвид дължината на трасето – от около 14 км в двете посоки", добави той.

По отношение на международната наградата, която Столична община получи в сферата на общественото строителство, Евгени Крусев коментира, че тя е свързана с усилията на общината както в областта на  транспортната, така и в образователната инфраструктура.