БСП ще инициира парламентарна декларация по повод намерението за добив на газ

Социалистите ще разговарят и с ръководствата на другите парламентарни групи

БСП ще иницииира в парламента да бъде приета обща декларация по повод инвестиционното намерение за добив на газ на територията на община Генерал Тошево.
Ще разговаряме с ръководствата на другите парламентарни групи да излезем с обща позиция за запазването на Добруджа, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Генерал Тошево, цитирана от БТА.
Гласувайте всички на референдума с "не" на добива на газ, призова Нинова по-рано на среща с граждани на централния площад в Генерал Тошево. Тук сме, за да подкрепим референдума като най-висша форма на решение, а това е решението на народа, заяви председателят на Националния съвет на БСП. По думите на Нинова спасяването на българската земя е национална кауза, която може да събере всички. Ще бъдем вашия глас в българския парламент и ще търсим национално съгласие с другите политически партии, каза лидерът на БСП.
На срещата с обществеността председателят на инициативния комитет в Генерал Тошево против добива на газ - Атанас Атанасов обяви, че са събрани над 10 000 подписа против инвестиционното намерение на "Русгеоком БГ" ЕАД за усвояване на находището "Спасово" и са депозирани 910 становища по доклада за екологичната оценка.
В община Генерал Тошево е насрочен референдум на 17 декември по повод намерението за добив на природен газ.