Борисов свика работно съвещение на кризисния щаб в община Бургас (видео)

Премиерът инспектира строителството на четирилентовото трасе Бургас-Слънчев бряг

Премиерът Бойко Борисов свика работно съвещение на кризисния щаб в община Бургас за ситуацията в районите, пострадали при последните проливни дъждове в страната.
Кметовете на Бургас и на Камено Димитър Николов и Жельо Вардунски му докладваха, че е създадена организация за ликвидиране на последиците. Всички отговорни институции следят непрекъснато ситуацията с пострадалите домове и процеса на възстановяване на щетите, съобщиха от правителствената пресслужба.
Тази седмица двете общини, засегнати най-тежко от пороите на 25 октомври, получиха 1 милион лева от правителството за преодоляване на последиците от бедствието.
На община Камено се предоставят 600 000 лв., а на община Бургас – 400 000 лв., за разчистване на пътната мрежа, речните легла и деретата от наноси и дървесна маса, както и за неотложно възстановяване на увредените сгради и инфраструктурни обекти.
По този начин ще се подпомогне възстановяването на нормалния ритъм на живот в засегнатите територии.
До този момент са изградени 4 временни моста в община Камено, докладва още кметът на общината Жельо Вардунски. Вече започна и изплащането на 325 лева социални помощи на пострадалите домакинства.
318 броя уреди "бяла техника" трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 за община Камено. В тази акция ще се включи и Българският червен кръст.
Премиерът инспектира строителството на „Арена Бургас“, след което направи проверка на строителството на четирилентовото трасе Бургас-Слънчев бряг. Борисов е придружаван от регионалния министър Николай Нанков. Премиерът постави срок на строителите на четирилентовия път да са готови до началото на новия летен сезон. Известно забавяне заради археология ще има само в един от лотовете – обходът на Поморие.

Инспекция на строителството на „Арена Бургас“

Публикувахте от Boyko Borissov в 4 ноември 2017 г.

Оглед на разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг

Публикувахте от Boyko Borissov в 4 ноември 2017 г.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен