Кметът на Балчик отказва да плати 1,5 млн. лв. на Добрич (видео)

Според ответните общини, сепараторът не работи и отпадъците отиват директно в депото в Стожер

Кметът на Балчик Николай Ангелов заяви, че няма да плати дължимите милион и половина лева на община Добрич. Припомняме, че дългът е натрупан от началото на годината за сметта, която се извозва от претоварната станция край морския град до регионалното депо в Стожер.  Ангелов твърди, че плаща своите такси. Каварна е задлъжняла с половин милион лева на Балчик за разделяне на сметта в претоварната станция, а Шабла – с около 100 000 лв., твърди кметът. Според ответните общини, сепараторът не работи и отпадъците отиват директно в депото в Стожер. Така те имат претенции, че плащат двойно за една и съща смет.
Комисията беше излъчена от Сдружение „Регионално управление на отпадъците – Добрич”, след като водещата община – Добрич свика общо събрание по казуса миналата седмица.
Областният град е най-ощетен от ситуацията, защото трябва да внася всички такси и отчисления за сметта на 9-те общини в сдружението. За дълга от милион и половина към нея, тя внесе два изпълнителни листа в Окръжен съд и чака неговото решение.

Източник: РТ Добрич