Радев: България е имала адекватна реакция на изказването от руска страна за спасяването на българските евреи

Общество

04-11-2017, 13:26

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВнР: Българският народ спаси българските евреи, не съветската армия

Според мен или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация

България имаше адекватна реакция на изказването от руска страна, че Червената армия е спасила българските евреи. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.
"Според мен или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация. Не мога да гадая, но България имаше адекватна реакция", каза държавният глава.
Попитан сега ли е моментът за внасяне на вот на недоверие, той препрати въпроса към политическите сили, тъй като това е техен инструмент.
Президентът Радев присъства на ритуала за Архангелова задушница във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища в памет на загиналите военнослужещи. На въпрос дали българските военни днес са мотивирани, Радев отбеляза, че армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение.         
Очаквам наистина едно държавническо отношение към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората и към тяхната подготовка, добави той.
Според президента бюджетът за догодина в частта за отбрана е усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години забвение не може да реши проблемите на армията.