Министър Кралев: Атаката срещу ген. Петров е част от хибриднaта война срещу правителството

Премиерът Борисов показа, че няма да позволи да падне дори сянка на съмнение върху морала на министрите

Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров като част от хибридната война, която се води срещу правителството. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването “Седмицата” по Дарик радио.  Според него в момента срещу кабинета “Борисов 3” се води много агресивна борба, защото на всички е ясно, че коалицията е стабилна и правителството няма алтернатива. Спортният министър обясни, че изкуствено се генерират изключително много фалшиви новини във всички сектори. “В един от фантомните сайтове пуснаха абсурдната “новина”, че държавата ще строи стадион за 120 милиона лева между две села във Врачанско. Това не е вярно, но хората вярват, възмущават се, коментират, че ще крадем пари. И други сайтове препечатват”, коментира  Кралев.                 
Според министър Кралев цялата история с оставката на ген. Петров прилича на "Не били компютри, а компоти”. Той подчерта, че документите показват, че Военна прокуратура е отказала да образува разследване срещу Николай Петров. “Сумата, усвоена по договора, далеч не е 1,2 млн., а 300 хил. лева”, посочи Красен Кралев и подчерта, че трябва да бъде ясно, че е спечелила офертата с най-ниска цена и роднинските връзки нямат нищо общо тук. Министърът на младежта и спорта изтъкна още, че документите, подготвени за тази поръчка, са изготвени от предишния екип и министър Петров просто подписва документацията за търга.
Красен Кралев бе категоричен, че подадената оставка на професор Николай Петров е личен морален акт. Той припомни, че бившият здравен министър влезе в правителството с огромна подкрепа от лекарските среди и с големи очаквания. По думите му, честата смяна на министри в здравния сектор се дължи на изключително трудния ресор. “Ген. Петров е морален човек, който не допусна възможността тази манипулация да се отрази негативно върху правителството. С приемането на оставката премиерът Борисов показа, че няма да позволи да падне дори сянка на съмнение върху морала на министрите. Ние знаем, че да има и само леки съмнения срещу нас трябва да си тръгнем от кабинета”, заяви спортният министър.   
Кралев посочи още, че в младежките политики и спорта няма казуси, които биха могли да бъдат тема на вота на недоверие, за който говори опозицията.


Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров като част от хибридната война, която се води срещу п...

Публикувахте от Krassen Kralev в 4 ноември 2017 г.