Северна Корея отвърна: Тръмп трябва да бъде укротен с физическа сила

Свят

05-11-2017, 17:07

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пентагонът: Само инвазия ще унищожи арсенала на Пхенян

Тръмп заяви в Япония, че "никой диктатор, никой режим не трябва да подценява американската решимост"

Единственият начин да се гарантира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да извърши каквото и да е "безразсъдно" и "прибързано" действие на Корейския полуостров, е да "бъде укротен с абсолютна физическа сила". Това се изтъква в статия в официозния вестник на Работническата партия на Северна Корея, публикувана днес, предават американските издания.

Изявлението, което очевидно отразява настроенията на севернокорейския вожд Ким Чен-ун, предупреждава Тръмп да "спре безразсъдното изнудване и да свали ръцете си от корейските дела", като се добавя, че "никой не може да предвиди кога Тръмп ще извърши безразсъдно действие. Единственият начин за отпор на негово прибързано действие е да бъде укротен с абсолютна физическа сила. Ако САЩ неправилно преценят най-твърдата воля на Северна Корея и посмеят да действат безразсъдно, тя ще бъде принудена да извърши решително и безмилостно наказание с мобилизирането на всички сили. САЩ нямат енергия да го предотвратят. А след това ще е твърде късно да съжаляват".

Преди това Тръмп заяви по време на посещението си в Япония, че "никой, никой диктатор, никой режим не трябва да подценява американската решимост", коментирайки положението със сигурността в региона на Източна Аязия. Оснев това Пентагонът не изключва военна операция срещу Северна Корея.