Община Тервел е привлякла за десетилетие близо 52 000 000 лева европейско финансиране

Това стана ясно на информационното събитие "Десет години членство в ЕС - десет години стабилност и растеж"

Община Тервел е привлякла в последното десетилетие чрез проекти над 51 849 000 лева от предприсъединителните фондове и оперативните програми на Европейския съюз, съобщават от пресцентъра на областната управа, която организира информационно събитие в добруджанския град под наслов "Десет години членство в ЕС - десет години стабилност и растеж".
Така с привлечения финансов ресурс община Тервел е подпомогнала годишния си бюджет средно с 5 185 000 лева. С европейско финансиране в общината е изградена претоварна станция към регионалното депо за битови отпадъци, извършва се разширение и реконструкция на пречиствателната станция, рехабилитирани са водопроводи, улици, зелени площи. Обновени са детските заведения, читалището и училището в Тервел. Общинската болница е преструктурирана в медицински център, изграден е Център за социални услуги, който обслужва селата Коларци, Балик, Оногур, Сърнец, Ангеларий, посочват от областната управа.
Информационното събитие в Тервел е част от кампанията на областната управа, която представя постигнатото от страната за десет години членство в Европейския съюз. Кампанията откроява и приоритетите в българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.