Лекция на Росен Плевнелиев за бъдещето на лидерството в глобализацията

Мисия

08-11-2017, 10:40

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът представи Русе срещата на домакините , които ще приемат двубоите от Световното по волей

Той сподели, че остава голям приятел на Русе, вижда прогреса и се радва за бързите темпове на развитие на града

Президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ изнесе лекция, посветена на лидерството снощи в Русе. Събитието беше организирано от Американския университет в България. По рано през деня Плевнелиев се срещна със зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, който му представи  проектите, които се реализират от общинска администрация. Преди срещата си с ученици, студенти и преподаватели, Плевнелиев отдели време и за кратка разходка в центъра на града. Той сподели, че остава голям приятел на Русе, вижда прогреса и се радва за бързите темпове на развитие на града.   

Лекцията на Плевнелиев беше посветена на  бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигиталното общество. Той представи ключови фактори за изграждането на лидера в днешно време, очерта търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да подсигури развитието им.

В края на събитието от името на кмета Пламен Стоилов, зам.-кметът д-р Страхил Карапчански подари на Плевнелиев картина с изглед от Дунав край Русе.