Народните представители от ПП ГЕРБ започнаха срещи с бизнеса в област Добрич

Липсата на квалифицирани кадри поставиха като проблем всички представители на бизнеса

Поредица от срещи с бизнеса проведоха народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на партията. Двамата членове на Народното събрание искаха да чуят от предприемачите на Добрич техните проблеми, за да могат да им помагат. В срещите участва и общинският ръководител на ПП ГЕРБ и зам.-областен управител Красимир Николов.
Липсата на квалифицирани кадри поставиха като проблем всички представители на бизнеса.
Да се либерализира законодателството, което ограничава дела на наеманите работници от страни, извън Европейския съюз, настоя Галин Господинов -  собственик и управител на „Тръбна мебел” ООД, „Господинов и синове” и „Господинови Строймаркет” ООД. В срещата се включиха и неговите дъщери, които също участват в ръководството на семейните фирми. „Нашата цел е да направим такива компании, където децата ни да искат да се връщат и да работят”, коментира Господинов.
Като председател на една от най-големите организации в дървопреработващата и мебелната промишленост, той бе категоричен, че единственият начин за справяне с кадровия проблем е дуалното обучение. Господинов запозна народните представители с проектозакон за регистър на производителите на мебели, като целта е да се реши проблемът със сивия сектор.
Управителят на „Неопърл България” Веселин Велев запозна народните представители с хода на нова инвестиция на стойност 14 млн. лв. Той също постави на вниманието им проблема с недостига на кадри. Предстои компанията да набира персонал за новия си завод в Добрич.
Бесарабски българи могат да решат проблемите с дефицита на квалифицирана работна ръка и обезлюдяването на селата, сподели Недко Митев - собственик на “Недко Недков – Овчарово” и Агробизнесмен на България за 2016 г..
Пламен Манушев увери, че срещите на народните представители от ПП ГЕРБ с предриемачите ще продължат, за да могат депутатите да подкрепят бизнеса в региона.