Йордан Йорданов: РОД е платформа за обединение на партии и граждани, желаещи развитие

Доброто управление в Добрич се забелязва и на национално ниво, каза председателят на ДБГ Димитър Делчев

Реформаторските общности за демокрация - РОД са платформа за обединение на партии и граждани, желаещи развитие не само в Добрич, но и в останалите общини, каза Йордан Йорданов, кмет на град Добрич и областен координатор на „Движение България на гражданите“, на пресконференция, на която присъстваха председателят на ДБГ Димитър Делчев, общинските съветници от РБ в Добрич Нивелин Радичков, Михаел Игнатов, Георги Друмев, д-р Явор Милушев и Силвия Колева, член на Националния съвет на ДБГ, както и председателят на Съвета за местни политики към ДБГ Даниела Русева.

В Добрич сме отговрени към партии, коалиции, НПО, граждани, които споделят нашите идеи за развитие и имат тази активност и инициативност. Досега сме виждали всякакви опити за инженерно събиране или разделяне в софийските централи, докато хората по места работим успешно заедно за постигане на резултати, добави Йорданов.

Нивелин Радичков, общински съветник от Реформаторския блок, обяви, че в Добрич вече са се провели неформални срещи между представители на различни демократични партии.

В последните 2 години Добрич се развива по-добре и това се забелязва и на национално ниво, а екипът на кмета успява да реализира поставените цели, доказателство за това е и фактът, че финансовите корекции за действията на предишното управление на ГЕРБ са само 2%, а не 100, каза Димитър Делчев, председател на ДБГ.

Срам ме е, че България ще влезе в председателството на Съвета на Европейския съюз като най-корумпираната страна.  И ГЕРБ, и БСП имат дял в запазването на корупционния модел и вотът на недоверие ще бъде насочен и към всички тях.

Реформаторските общности за демокрация са решение на местните ни структури и сами могат да преценят с кого могат да работят за развитие в общините. Радвам се, че в Добрич вече има подобна инициатива. От гейт на гейт, ГЕРБ направиха така, че да съберат хората на един единствен гейт – Терминал 2 и този начин на управление трябва да бъде спрян, каза още той.