Футболен клуб "Левски" се включи в Световния ден за борба с диабета (Видео)

26-кратните шампиони на България съпричастни към каузата на асоциация "Докосни дъгата"

На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета. От футболен клуб "Левски" не пропуснаха да изкажат своята подкрепа към страдащите от болестта, като за целта реализираха специален видеоклип. В него участват юношите на клуба и капитанът на мъжкия отбор Божидар Митрев, който е сред лицата на асоциация "Докосни дъгата".

ПФК "Левски" и асоциация "Докосни дъгата" с учредител д-р Денислава Ангелова вече година работят заедно по програма за приобщаване на деца, болни от диабет. с цел отправяне на послание към обществото, че те са равнопоставени на всички останали и трябва да имат равен достъп до възможността да спортуват. На националния диабетен лагер "Докосни дъгата", провел се през лятото, спортният директор на 26-кратните шампиони Даниел Боримиров и треньорът на формацията до 19 години Йордан Петков проведоха тренировка с малчуганите, след което двама от тях получиха шанс да тренират в школата на "сините". Общата дейност на асоциацията и футболния клуб обаче не спира дотук. Отборът предоставя и безплатни билети за домакинствата си за деца с диабет на различна възраст.

"На 14 ноември отбелязваме световния ден за борба с диабета. Както "Докосни дъгата" и "Левски" помагат на тези деца, така се обръщам към всички да бъдем по-добри и да им помогнем да сбъднат мечтите си и да растат щастливи", казва Божидар Митрев в специалното видео послание, на което той и талантите на "Левски образуват диабетен кръг на надеждата по повод днешния ден и в подкрепа на каузата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен