Треньор от Добрич отнесе 4-годишно наказание заради даване на допинг

За уличени състезатели с допинг

4-годишно наказание получи треньорът на клуба по вдигане на тежести Добрич Божидар Божилов, съобщават от Антидопинговия център в България. Санкцията изтича на 11 юни 2021 година и е за уличени състезатели с допинг. 

В началото на март т.г. Божидар Божилов бе отличен от федерацията за най-добър треньор на 2016 година. Призът му бе връчен заради успехите на неговата възпитаничка Даяна Димитрова, която миналата година стана европейска шампионка за девойки до 17-годишна възраст. По-късно гръмна новината, че и топ щангистката на клуба Даяна Димитрова е дала положителна допинг проба. Все още няма официално обявено наказание. 

Припомняме Ви, че състезателят на клуба по вдигане на тежести "Добрич" Димитър Симеонов вече получи 4-годишно наказание за употреба на допинг.

Щангистът е уличен в употреба на забраненото вещество “Фуроземид”. Срокът на наказанието е до 11 юни 2021 г. Пробата е била взета на 1 март т.г. В началото на март Симеонов вдига на национална спортна база „Спорт палас” край Варна, където се проведе I кръг на държавното лично-отборно първенство по вдигана не тежести за всички възрасти. Той стана трети при 50-килограмовите забележете във възрастова група - кадети!

Източник: centersport.org