241 заболели от остри респираторни заболявания регистрираха в Старозагорско за седмица

Регистрирани са общо 63 случая на заразни заболявания

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 241 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 213 за предходната седмица, съобщават от РЗИ. Заболеваемостта  е 176,00 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 63 случая на заразни заболявания, при 64 за предходната седмица. Нови четирисет и един случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора, Казанлък, с.Опан, с.Ръжена, Гълъбово, Раднево, с.Копринка, с.Хрищени и  с.Змеево. В сравнение с предходния период случаите са с девет повече. Има установени четирима заболели от скарлатина в Стара Загора и  Казанлък.

От ентероколит са се разболели двама души от  Стара Загора и Калояновец.През изминалата седмица има регистриран един случаи на заболял от ротавирусен гастроентероколит в село Калояновец. Според справката двама души са регистрирани регистрирани като заболели от шинелоза в селата Дъбово и Черна гора.

Заболели от вирусен хепатит са регистрирани тринадесет случая в селата Черна гора,Зимница, Оризово и Гранит, както и в Стара Загора и Николаево.