Борисов: Няма нищо по-лошо от политиката на празния стол (видео)

Бойко Борисов определи мониторинговия доклад на ЕК за България като обективен и признаващ постигнатото от страната ни

Премиерът Борисов коментира напускането на парламента от страна на БСП с мисъл на европейски политик. Той повтори думи на Мартин Шулц, че "Няма нищо по-лошо от политиката на празния стол". Борисов припомни как преди две години в мандата на БСП депутатите на ГЕРБ също не влизаха в пленарната зала.
Борисов припомни, че преди две години се е вслушал в думите на Шулц и е върнал ГЕРБ в парламента. Затова според него поведението на БСП сега не е продуктивно и цели България да няма силно председателство на Европейски съвет. По думите на Борисов трябва да се намери разум за тези 6 месеца и България да не се злепоставя сама.
Ние предлагаме мир, предлагаме да сме по-смирени, коментира премиерът. "Разбира се моето мнение е, че въпреки провокациите, председателят на парламента Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той".
Премиерът говори и за намерението на ГЕРБ да премахне давността за престъпления по време на приватизацията. Той се изненадва, че експертите в кавички по думите му са скочили срещу това намерение. Борисов увери, че тази стъпка не е насочена нито към фирмите, нито към инвеститорите, а към длъжностните лица, които са допускали нередности.
В типичния си стил Бойко Борисов отбеляза, че застрашените от проверките са му напомнили, че трябва да бъде проверена и бившата му спътница Цветелина Бориславова.

"Сега аз не съм монах. През живота си съм имал жени, само вие предполагам сте с по един. Докато аз не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, която минала през моя живот след това да я веят като байрак и да обясняват, че трябва да я проверяват. Да проверяват колкото искат".
Бойко Борисов определи мониторинговия доклад на ЕК за България като обективен и признаващ постигнатото от страната ни в наблюдаваните сфери.

"Оптимист съм, разбира се, ние си знаем, че не сме идеални и че имаме да доправим още неща, но институциите са достатъчно убедени и в Брюксел са сигурни, че ще ги направим", заяви премиерът.
Той подчерта, че България отново е изпреварила Румъния и че до края на 2018 г. ще успее да изпълни всички препоръки на ЕК.

Ясни са намеренията на БСП, ясно е, че те не искат да има силно председателство. Ние показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат във всяко едно отношение. Въпреки провокациите, председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите. Дори да мине вотът на недоверие алтернативата е БСП и ДПС.

Публикувахте от Boyko Borissov в 16 ноември 2017 г.