Цв. Цветанов: Оставката на Главчев ще бъде приета в името на националния интерес

Случващото се през последните няколко седмици са съзнателни опити за търсене на провокация

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви от трибуната на НС, че оставката на Димитър Главчев ще бъде приета, в името на националния интерес и стабилността в парламента, с оглед на предстоящото председателство на Съвета на ЕС. „Ние от парламентарното мнозинство не желаем да има дискредитиране на институцията на Народното събрание, и не желаем да има личностни нападки в тази институция“.

По думите на Цветанов решението на Димитър Главчев сам да подаде оставка трябва да бъде добре оценено. „Всички знаем, че председателят на българския парламент е пръв сред равни. Всички знаем, че председателят е този, който трябва да създава необходимата атмосфера, за да може страната да бъде стабилна, а парламентът – работещ”, заяви Цветанов.

Той отчете, че случващото се през последните няколко седмици са съзнателни опити за търсене на провокация, а решението на Главчев да отстрани Корнелия Нинова от пленарно заседание е създало усещането, че управляващите ограничават опозицията. „Нека с оставката на Димитър Главчев да няма спекулации”, призова Цветанов и благодари на опозицията, че се е върнала в пленарна зала.

Цветанов завърши изказването си с лозунга „Да живее България!“.