ОП: С жена начело на парламента шансът за обединение е по-голям

Политика

17-11-2017, 14:16

Снимка:

тв европа/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избраха Цвета Караянчева за нов председател на НС (обновена)

Димитър Главчев жертва собствения си пост, за да направи един голям жест в посока на търсене на съгласие

Цвета Караянчева има всички качества да наложи по-нормален диалог и поведение в Народното събрание, подкрепяме я. Това коментира избора на Караянчева за шеф на парламента депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов.

„Изкушавам се да кажа, че когато жените управляват, има по-големи шансове мъжете да постигнат съгласие и разбирателство. Г-жа Караянчева е опитен политик и парламентарист“, изтъкна той.

По думите му Димитър Главчев е постъпил мъдро, отказвайки се от една спечелена битка. Михов подчерта, че е вън от съмнение е, че вотът на недоверие към него е нямало да мине. „Той имаше подкрепата от три парламентарни групи. Той не влезе в тази битка. Жертва собствения си пост, за да направи един голям жест в посока на търсене на съгласие и обединяване на всички политически сили. Това беше нещо много важно. Ние подкрепихме тази оставка, защото винаги сме смятали, че съгласието е в основата на едно успешно управление България“, заяви доц. Михов.

По повод думите на Нинова за ново начало, той каза, че го тълкуват като признание на БСП за поправка на своя политически курс в последните 6 месеца, „който е белязан с една нарастваща агресивност и конфронтация с управлението“.

„Ще видим дали БСП ще спази тази заявена готовност за промяна на политическия курс и търсене на съгласие и диалог“, допълни Михов.