“Субурбикон” на Джордж Клуни и руската комедия “Pro любов: Само за възрастни” в съботната Киномания

Пловдив Лайф

18-11-2017, 11:44

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Програмата във втория ден на Киномания започва в 18:30 часа с филма “Субурбикон”

Програмата във втория ден на Киномания започва в 18:30 часа с филма “Субурбикон”, режисиран от Джордж Клуни. Мат Деймън и Джулиан Мур са звездите в тази мрачна сатира за желание, убийство и застраховки. Филмът ни превежда през задния вход на предградията от 50-те години, за да покаже какво се случва когато американската мечта се срине. Гарднър Лодж е семеен мъж, който иска да промени домашната си ситуация. Той е влюбен в Маргарет – сестрата на съпругата си, което причинява на жена му Роуз доста безпокойства. Гарднър и Маргарет замислят план: инсценират нахлуване в дома им, отървават се от Роуз, прибират парите от застраховката и избягват в Аруба. Но нещата, разбира се, се усложняват, особено след появата на предприемчивия застрахователен следовател Роджър.

Клуни и компания находчиво противопоставят перфектно окосените морави и спокойната фасада на следвоенния живот в предградията с кървавата алчност и социалното неравенство, тлеещи точно под повърхността.

Късната прожекция по изключение днес е от 20:30 часа. “Pro любов: Само за възрастни” е руска продукция с участието на Джон Малкович и Фьодор Бондарчук. Комедийната антология е с главен обект Любовта. В оживения град Москва, дори в суматохата на ежедневието, хората търсят и намират време за нови умения и познания: курсовете и лекциите с широк спектър теми, включително „как да запазим любовта”. Дали чрез готвене или със специални сексуални практики, или следвайки съветите на световния гост-лектор, изигран от Джон Малкович. Нашите изгубени в мегаполиса герои се срещат на тези курсове и всеки ще има по една любовна история за разказване, която ще ни шокира или разсмее.