Андрей Новаков и Пламен Нунев на среща с кметове и старейшини в Борово

Най – младия евродепутат бе представен от кмета на Община Борово Валентин Панайотов

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков,  народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев се срещнаха днес с кметове, общински съветници и  с общинската администрация в град Борово /Община Борово/.

Най – младия евродепутат бе представен от кмета на Община Борово Валентин Панайотов. Домакинът на събитието изтъкна приноса на Новаков за България по време на работата му досега. Той запозна накратко евродепутата с географското, икономическото и социалното състояние на общината.

С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Новаков и колегата му Емил Радев ще отговарят и за Русенска област, каза Пламен Нунев. Днес се проведоха опознавателни срещи в Бяла и Борово.

Ще положа усилия да съм колкото се може по – често тук, било по покана на г-н Нунев или по покана на кмета, като се надявам с това, което правя да покажа какво ми е отношението към вас. Покрай работата си и престоя в Брюксел държа да съм много често на такива места в България, отбеляза в обръщението си Андрей Новаков, като изрази желанието си да помогне хората тук да живеят по – добре.

За първи път българска програма започва да работи в Европейския съюз, изтъкна някои акценти от дейността си в Европейския парламент Новаков.  Тя се нарича „Алеко“ и е посветена на насърчаването на европейското предприемачество, като има за цел да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

Евродепутатът добави, че вчера е одобрено финансиране за втора програма, насочена срещу нелегалното превъртане на километража на употребявани МПС. Тя има изключително практическа насоченост при сделки в България и всички държави от Европейския съюз.

В заключение Андрей Новаков сподели положителните си впечатления от посещението досега и похвали усилията на местната власт в Бяла и Борово за подобряване на инфраструктурата, за създаването на нови социални услуги и пр.

Обиколката в общината завърши с преглед на обновени места за отдих и открояване на бъдещи обекти, които ще се ремонтират или изградят с европейски средства.