Лавров: На срещата в Анталия бяха обсъдени всички аспекти на ситуацията в Сирия

Свят

20-11-2017, 06:43

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Външните министри на Русия, Турция и Иран разискват сирийската криза

Вчера Турция, Русия и Иран обсъдиха ситуацията в Сирия

Министрите на външните работи на Русия, Иран и Турция обсъдиха всички проблеми, свързани с намиране на решение на сирийската криза. Руският външен министър Сергей Лавров посочи, че препоръките им ще бъдат представени на държавните глави, те ще взимат решения по всички предложения, които ще бъдат внесени.

Днешната министерска среща предшества насрочената за 22 ноември в Сочи тристранна среща на върха, посветена също на темата за Сирия. По-рано руското външно минстерство публикува списък на партиите и политическите групи, поканени за участие в Конгреса на сирийския национален диалог в Сочи.

Сред тях е сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз. Турският президентски говорител Ибрахим Калън заяви, че Анкара смята за неприемлива покана на тази партия на Конгреса в сочи. Турция разглежда тази партия и военното й крило Сили за защита на народа /СЗН/ като терористични организации, свързани с Кюрдската работническа паритя /ПКК/.

Русия и Иран разбират безпокойството на Турция по отношение на сирийската Партия на демократичния съюз и Силите за защита народа, посочи турският външен министър Мевлют Чавушоглу след срещата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"