В. Симеонов: Незаконното минаване на границата е с помощта на гранични полицаи

Опозицията няма да бъде осмирена, ще има стремглава ескалация на ултиматуми и рекет

Аз съм съпричастен с оградата по границата, моя беше идеята за изграждането ѝ. В едно нещо съм съгласен с Елена Йончева - там има корупционни схеми. Те обаче не са на най-високо ниво във властта, на ниско ниво има схеми. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ.

Симеонов допълни, че е получил оплакване от войници - граничните полицаи правят отделни патрули за охрана по границата, а войниците ги поставят на места, които са с камери.

"Гранични полицаи се настаняват на квартири при свои колеги в Средец, това е нередно. Незаконното преминаване по границата е с помощта на гранични полицаи", каза Валери Симеонов.

"Той каза още, че е бил изненадан от оставката на Димитър Главчев. Всички оставки се консултират, въпреки че са акт на самостоятелно решение. Не мисля, че по този лек начин трябва да се отстраняват хора, които са доказали качества. Опозицията няма да бъде осмирена. Ще има стремглава ескалация на ултиматуми и рекет", заяви още Валери Симеонов.

Вицепремирът допълни, че кадровата смяна на поста председател на Народното събрание не е била съгласувана с Патриотите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"