“Гоген - пътуване до Таити” с Венсан Касел и френския “Момичето от Брест” - на Киномания

Пловдив Лайф

21-11-2017, 11:11

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес е петият ден от Киномания в Пловдив

Днес е петият ден от Киномания в Пловдив. Фестивалът ще се проведе в рамките на 14 дни, в които можете да гледате 30 от най-силните заглавия на световното и ервопейско кино. Днес в 18:30 часа започва “Гоген - пътуване до Таити” с участието на Венсан Касел. Филмът ни пренася в 1891 г. Художникът Пол Гоген вече е известен в парижките артистични среди, но е отегчен от т. нар. цивилизован свят и неговите политически, морални и артистични конвенции. В търсене на своята душа, той се отправя съвсем сам към другия край на света – към Таити, обсебен от търсенето на чистота и готов да жертва всичко по своя път. Беден и самотен, Гоген навлиза дълбоко в таитянската джунгла, където попада на маорите и на музата си Техура, която ще вдъхнови някои от най-прословутите му картини.
Късната прожекция отново е от 20:45 часа, когато можете да гледате “Момичето от Брест”. Уважаваната режисьорка, сценаристка и актриса Еманюел Берко се утвърди през последното десетилетие като един от водещите таланти в европейското кино. Заснет по бестселъра „Медиатор 150 мг”, филмът ситуира действието си в Бретан и разказва за д-р Ирен Фрашон, лекар-пулмолог, която подозира връзка между скорошни смъртни случаи на нейни пациенти и лекарствата, приемани от тях. След като се обръща за помощ към Антоан - шефа на изследователския отдел в болницата, разследването й я отвежда до могъща фармацевтична компания. Тъкмо тогава нещата загрубяват. Историята на Фрашон неминуемо напомня на друга непримирима активистка: Ерин Брокович. Но авторският стил на Берко категорично заявява, че това е нова филмова територия.
Билети можете да закупите на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2017 година.