Започна срещата между премиера Борисов и председателя на ЕП Антонио Таяни

Премиерът Бойко Борисов се похвали на шефа на Европарламента Антонио Таяни, че в България има най-малко евроскептици сред страните-членки

В сградата на Министерския съвет започна двустранната среща на министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е на работно посещение в България.

Двамата обсъждат задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.
Премиерът Бойко Борисов се похвали на шефа на Европарламента Антонио Таяни, че в България има най-малко евроскептици сред страните-членки.
"За нас е голяма чест да сте тук. България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, точно обратното", заяви Борисов в началото на заседанието между правителството и делегацията, водена от председателя на ЕП.
"И ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Така че , това беше един осъзнат избор и неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС, а вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Затова още веднъж с радост и уважение добре дошли в България, добави Борисов.
Премиерът подкани Таяни ЕП да ни подпомогне за евродомакинството.
"Добре дошли сте да окажете помощ за тези месеци Българско председателство, защото ние искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми - да придвижим съюза напред", каза още Борисов.

В Министерски съвет посрещнах председателя на European Parliament Antonio Tajani, който е на работно посещение у нас. По...

Публикувахте от Boyko Borissov в 21 ноември 2017 г.