Загиналите при Микре са искали да участват в „Светът е за всички“

Животът

21-11-2017, 16:47

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски студенти спечелиха национално състезание по медиация

Техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания

С едноминутно мълчание започна днешната техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания от област Русе и доставчици на социални услуги. Поводът за това беше нелепата смърт на 9 незрящи от гр. Перник в пътно-транспротно произшествие при с. Микре. Същите тези хора са подали заявка за участие във фестивала „Светът е за всички” и са го очаквали с нетърпение. Минорното настроение се прокрадваше по време на цялата конференция.

По време на срещата бяха представени целите на фестивала, организациите, които ще участват, екипа и доброволците, които го подготвят. И тази година основни организатори са Сдруженията „Смело сърце” и „Регионална достъпност”, които си партнират традиционно със „Смелост”, „Свят за всички”, „Шанс за всички”, „Воля”, БАЛИЗ, „Каритас”, „Център Динамика” и още над 30 организации. Писмена подкрепа е изразена и от областния управител на област Русе, Галин Григоров.

За първи път фестивалът ще се проведе в Канев център. Поканата за това е дошла от ръководството на Русенския университет още на миналогодишното издание. Ректорът проф. д-р Велизара Пенчева се е ангажирала лично с осигуряване на необходимите условия.

Основните събития – изложба на собственоръчно произведени изделия и концерт на деца и лица с увреждания ще се състоят на 1 и 2 декември от 10.00 ч.

През годините фестивалът „Светът е за всички” се утвърди като значимо социално и културно събитие за региона и страната.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"