В. Симеонов: Трафикантите се подпомагат от хора с по-нисък морал

Когато изкушенията са големи, има нарушаване на служебните задължения

Трафикантите се подпомагат от "хора с по-ниски морални качества и то основно от Гранична полиция". Това заяви днес вицепремиерът Валери Симеонов по време на инспекция на полицейските приемни в ромските квартали на Пловдив и Асеновград, предаде БиТВ.

Запитан как ще коментира трафика на турски граждани, преследвани за участие в опита за преврат, Валери Симеонов отговори "има такъв трафик, който не е голям".

Когато изкушенията са големи - има нарушаване на служебните задължения, има и влизане в схеми за трафик, коментира той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата на места не са по правилата – граничен полицай с войник.

Относно задържаните в Одрин Симеонов каза, че България ще защити своите граждани, ако имат нужда от защита и риторично добави "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да защитава престъпници или да се изказва в тяхна подкрепа?".

Той добави, че голяма част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, защото ще бъдат арестувани.