До две седмици ще е готов докладът за финансовото състояние на държавните болници

Политика

23-11-2017, 06:43

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

К. Ананиев иска увеличение на здравния бюджет с 27 млн. лв.

Вече сме преполовили работата по доклада, заяви Кирил Ананиев

„Години наред не е имало системност при управлението и контрола на голяма част от държавните дружества. Показателен пример за това е областната болница в Ловеч“, констатира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на разширена среща за състоянието на лечебното заведение.

Пред депутати от всички политически сили от региона, представители на общините-съакционери в лечебното заведение и съвета на директорите на болницата министър Ананиев посочи, че до две седмици екипът му ще е готов с детайлен и изчерпателен анализ за финансовото състояние на лечебните заведения с над 50% държавна собственост. „Вече сме преполовили работата по доклада и ще предложа дългосрочни и работещи решения за функционирането на държавните лечебни заведения“, посочи министър Ананиев.

„В момента Министерството на здравеопазването работи приоритетно в тази посока. Ежемесечното гасене на пожари чрез вдигане на запори, осигуряване на дарения, частично изплащане на трудови възнаграждения и подобни краткосрочни мерки не е устойчив начин за решаване на проблемите в болничния сектор“, посочи още министърът по време на срещата.