В. Радев: За случващото се по пътищата има отговорни много други органи преди МВР

Общество

24-11-2017, 15:08

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 20 млн. са влошени в пътищата, но катастрофите продължават

Валентин Радев апелира всички ангажирани институции да поемат отговорност

„За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи преди МВР – не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото“, така вътрешният министър Валентин Радев коментира в кулоарите на НС зачестилите в последно време катастрофи.

„Има пътища, за които отговарят общините, за други – държавата, има едни хора, които отговарят за обучението, за транспортните средства и накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона“, описа веригата той.

Валентин Радев апелира всички ангажирани институции да поемат отговорност, в т.ч и сдружението на общините, защото тя е обща и нещо трябва да бъде направено. Радев цитира актуалната справка, която показва, че за една седмица жертвите на пътни инциденти у нас са 31.

Министърът обаче е категоричен, че вариантът е не непрекъснато да се увеличават патрулите, а са необходими мерки преди, а не след като нещо се случи. Валентин Радев увери също, че няма повишаване на престъпността, в частност на броя на убийствата. Вероятно, по думите му, картината някъде става по-тъмночервена, но това е временно, не е тенденция, която изисква по-специални мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен