Третокурсничката от Софийския университет Андреа Йовева е носителят на годишната стипендия на БНТ

Стипендията е учредена в памет на д-р Младен Младенов

На академичното тържество по повод патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, днес (25 ноември) бяха връчени наградите на студенти за постижения в различни области на науката и културата. За 15-та поредна година Българската национална телевизия отличава студент от Факултета по журналистика и масова комуникация. Стипендията е учредена в памет на д-р Младен Младенов – дългогодишен режисьор в БНТ, университетски преподавател, основател на специалността „Телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и автор на първия учебник за телевизионни журналисти.

„Младен Младенов е човекът, създал телевизионните стандарти в българската журналистика, които и до днес дефинират критериите за професионализъм“ – заяви при връчването на наградата Надя Обретенова – изпълнителен продуцент в дирекция „Информация“ и приветства Андреа Йовева в екипа на Българската национална телевизия. Годишната стипендия за студенти по журналистика, дава възможност на отличените за едногодишен стаж в обществената медия. Някои от досегашните носители на наградата на името на Младен Младенов и днес продължават своето професионално развитие в БНТ.

Тазгодишният победител в оспорваната конкуренция за наградата на БНТ - Андреа Йовева - е възпитаничка на природо-математическата гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил, носител е на множество награди от общински и национални олимпиади и конкурси и активно се занимава с обществени проекти.

Сред официални гости на тържествената академична сесия бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, ректори на висши училища в страната, народни представители, дипломати и много граждани.