Най-голямата от 30 години насам субсидия за ремонт на читалището в Добрич отпусна правителството

На 24 ноември бяха гласувани целеви средства в размер на 103 521 лева

Да не се бави провеждането на процедурите и възможно най-скоро да започне ремонтът на покрива на народно читалище „Йордан Йовков-1870” в Добрич – за това апелира към  кмета Йордан Йорданов секретарят на читалището Красимир Масурски от трибуната на Общинския съвет.

Той припомни, че преди два месеца информира местния парламент, че покривът на сградата се нуждае от неотложен ремонт. „След като бе запознат с тежкото състояние на сградата председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пое ангажимент да осигури 100 000 лева за ремонт на покривите на нашето читалище. Сега съм тук, за да Ви уведомя, че г-н Цветанов изпълни този ангажимент. Това се случи и с активното съдействие на добричките депутати от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В резултат на това на 24 ноември правителството на България гласува целеви средства  в размер на 103 521 лева за демонтаж и ремонт на покрива“, посочи Красимир Масурски. И подчерта, че за първи път от 30 години насам толкова голяма сума се заделя за ремонт на читалището. 

Народно читалище „Йордан Йовков-1870“има около 12 000 потребители, от които над 1200 активни. Има множество езикови, музикални, танцови школи, такива по изобразителни изкуства, компютърна подготовка, театрална студия, самодейни формации, хор, група за градски шлагери, шест гастролиращи формации и други. То ежедневно се посещава  от стотици деца и възрастни.