Четирима рецидивисти са задържани в момент на сделка с наркотици в София

Крими

29-11-2017, 06:44

Снимка:

МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Всеки един от тях е криминално проявен и осъждан за извършени престъпления

Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на столицата от служители на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и на столичното Шесто районно управление. Действията са осъществени под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

В хода на операцията, в момент на осъществяване на сделка с наркотични вещества, са задържани четирима рецидивисти. Всеки един от тях е криминално проявен и осъждан за извършени престъпления. След задържането им, при обиск у един от задържаните, е намерен найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претърсване в дома му са открити два пистолета, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони.

В жилище на друг задържан са намерени и иззети 515 грама бяло прахообразно вещество – кокаин, около 500 грама суха зелена тревиста маса – марихуана, хашиш, пълнител с поставени патрони за боен пистолет „Макаров“, около 13 хиляди лева и дори машина за броене на пари.

При обиск на третия участник в престъплението са открити четири таблетки екстази, а в дома на четвъртия- около осем хиляди лева. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е около 1,5 килограма. По първоначални данни групата е „зареждала“ с наркотици част от столичните дискотеки.

След задържането на четиримата мъже в рамките на 24 часа, Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение по двама от задържаните за извършено престъпление и е удължила мярката им за задържане до 72 часа. С решение на Софийски градски съд на двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 354Аи чл. 339 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.