Поставиха контейнери за строителни отпадъци от домакинствата във всички пловдивски райони

Мисия Пловдив

30-11-2017, 09:34

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Върху контейнерите ясно е изписано тяхното предназначение, както и телефон за връзка

Контейнери тип „Лодка“ – 4 куб. м,  за строителни отпадъци са поставени на 8 места в 6-те района на Пловдив, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Той изрично подчерта, че в тях гражданите могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м. Поставянето на „лодките“ е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, като целта е да се предотврати нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци.  
Задължение на фирмите е сами да осигурят извозването на отпадъците. Могат да се обърнат към ОП „Чистота“ на тел. 032/675 817, което да им предостави контейнери тип „Лодка“ срещу заплащане по утвърден с решение на Общинския съвет ценоразпис, или да потърсят услугите на други специализирани фирми.
Върху контейнерите ясно е изписано тяхното предназначение, както и телефон за връзка с „Чистота“. Директорът Иван Стоянов е категоричен, че от общинското предприятие стриктно ще следят за спазването на заповедта и нарушителите ще бъдат санкционирани. Той напомни, че за други едрогабаритни отпадъци – дивани, маси, фотьойли, врати и пр., е предназначена специализираната площадка в базата на ОП „Чистота“ на ул. „Даме Груев“ 64 А.
Ето местата, където са разположени контейнерите тип „Лодка“:
Район „Централен“
ул. „Юрий Венелин“ №2
ул. „Странджа“ №1
ул. „Тракийски юнак“ №25  
Район „Западен“
ул. „Юндола“ №28 – 30 /обръщалото на градските автобуси/
Район „Северен“
ул. „Еледжик“ №11 /обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез/
Район „Тракия“
ул. „Цар Симеон“ /до ЖП гара „Тракия“, околовръстното/
Район „Източен“
ул. „Богомил“ /срещу №98/
Район „Южен“
ул. „Даме Груев“ №64 А /пред базата на ОП „Чистота“/