4 години затвор и глоба от 10000 лева за дилър на дрога

Подсъдимият се призна за виновен

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години получи 35-годишен мъж от Добрич за държане и разпространение на наркотици. Подсъдимият ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим. За извършеното деяние той ще плати и глоба от 10 000 лева.

До това наказание се стигна, след като Окръжният съд одобри споразумението, постигнатото между подсъдимия и прокуратурата. С него страните по делото приемат за безспорно установено, че на 15 юни т.г. в село Бранище, подсъдимият Пламен С., без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 2.60 грама кокаин, на стойност 416 лева, 5.95 грама хероин, на стойност 535.50 лв. и още 21.33 грама хероин, на стойност 1919.70 лева. На същата дата мъжът разпространил на двама мъже хероин с неустановен грамаж и на неустановена стойност. Той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. От данните по делото става ясно, че мъжът е осъждан неколкократно, включително и за същото престъпление.

Подсъдимият се призна за виновен и декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 84.48 лева.

Окръжният съд разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества и 2 електронни везни да бъдат унищожени.

От 16 юни т.г. мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. От наложеното му сега наказание ще се приспадне времето на предварителното му задържане.

Постановеният съдебен акт е окончателен.