Г. Георгиев: Падането на визите за Канада е голям принос към икономиката и туризма

Максимално допустимия срок на пребиваване в страната е 6 месеца

Падането на визите за Канада е огромно дипломатическо постижение на България , каза заместник външния министър Георг Георгиев. Той замина на първото безвизово посещение в задокеанската държава.
Падането на визите ще е голям принос към икономиката и туризма, смята Георгиев. В Канада българският заместник външен министър ще се срещне с колегата си и със заместник министъра на гражданството и емиграцията, както и с българската общност там. В бъдеще ще се мисли и за директни полети до Канада, допълни още Георгиев.
Максимално допустимия срок на пребиваване в страната е 6 месеца, заяви Георг Георгиев преди отпътуването си. Крайната дата на вашето отпътуване бива посочено от канадските гранични власти при влизането ви в страната, което хипотетично предполага, че 6 месеца е максималния срок , но маже да ви бъде определен и от 3 такива. Следователно , ако има превишаване на максимално допустимото и разрешено време за пребиваване в Канада, следва предупреждение , а ако не бъде изпълнено може да се премине към принудително извеждане от страната.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"