Ангелкова: Потребителите на „Вайбър“ ще могат да се запознаят с туристическите забележителности у нас

Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, а над 70 хил. души говорят за него

„За първи път всички ползватели на мобилното приложение „Вайбър“ ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна.“ Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на „Вайбър“, която е съвместен проект между Министерството на туризма и проекта „Аз обичам България“.

Ангелкова посочи, че по последни данни около 900 млн. души. използват този чат. „Миналата година година стартирахме проекта „Аз обичам България“. Стартирахме със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти“, каза тя и уточни, че към момента туристическите забележителност в приложението са 5 000 на брой. По думите ѝ това е важно за популяризирането туризма и туристическите забележителности в нашата страна.

„В реално време всеки един, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи едни цифров маршрут“, коментира министър Ангелкова. Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават нашата страна с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут цифрово и на база интернет.

„Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, а над 70 хил. души говорят за него“, каза министърът на туризма. По думите на Ангелкова споделянията са повече от 2 млн. „Само за една година имаме един изключителен ръст на нашето приложение“, каза тя и заяви, че се надява надява чрез това да се подобрят значително резултатите в туризма, които са изключително добри.

По думите на министърът на туризима за първите 10 месеца на 2017 г. ръстът на туристите със 7,7% повече в сравнение с 2016 г. Министър Николина Ангелкова отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв. „Надявам се и предстоящият зимен сезон да е изключително успешен“, допълни тя.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"