Г. Георгиев: Ще работя активно за популяризирането на български услуги в Канада

В икономическата сфера съществува значителен неоползотворен потенциал, който трябва да бъде реализиран

„Ще работя активно за популяризирането на българските стоки и услуги в Канада. Приоритет за нас е да увеличим двустранния търговски стокообмен във всички области от взаимен интерес". Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пред ръководството на Канадско-българската бизнес мрежа (Canada-Bulgaria Business Network - CBBN), с които се срещна в Торонто на 3 декември. Той е на работно посещение в Канада, което ще продължи до 6 декември, предава пресслужбата на МВнР.

Пред представителите на бизнеса заместник-министър Георгиев заяви, че в икономическата сфера съществува значителен неоползотворен потенциал, който трябва да бъде реализиран. В рамките на срещата той пое ангажимент да работи за организирането на ежегодно изложение на български продукти и услуги в Канада по примера на българо-канадския бизнес форум "Защо Канада?", който се проведе през ноември в София.

„Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада създава нова, по-благоприятна политическа, правна и икономическа рамка за задълбочаване на сътрудничеството между Брюксел и Отава, но разкрива и много нови възможности в двустранен план, от които трябва да се възползваме максимално“, подчерта Георг Георгиев пред представителите на бизнеса. Според него освен възможностите на СЕТА, за да се насърчи износът на българска продукция в Канада е необходимо да се изградят и работещи платформи за популяризирането й.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково